ΥΠΕΣ: Οι γενικοί διευθυντές στη θέση των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

leadership-test-1024x769-300x225Οι  αρχαιότεροι υπηρεσιακά υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα ασκούν πλέον τα καθήκοντα των Γενικών Γραμματέων- θεσμό στον οποίον μέχρι τώρα διορίζονταν  από την εκάστοτε κυβέρνηση  πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα η  ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει αποφασίσει για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι γενικοί διευθυντές και να μη διορίσει γενικούς γραμματείς, εξασφαλίζοντας μεταξύ των άλλων και εξοικονόμηση πόρων.

Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και στις περιφέρειες- διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Η κεντρική πολιτική ιδέα  και στόχος είναι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, χωρίς τον εναγκαλισμό με το μακρύ χέρι του κράτους.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος να σημειωθεί ότι καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Κ. Πουλάκης, ο οποίος ήταν παρών και στη συνάντηση. Ο κ. Πουλάκης  ήταν επικεφαλής του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *