Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 10.000 ανέργους ηλικίας έως 66 ετών

Κοινοποιήστε το άρθρο

ergasia-Το «πράσινο» φως από το υπουργείο Εργασίας αναμένει το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και αφορά 10.000 ανέργους ηλικίας από 30 έως 66 ετών.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος θα επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών, ενώ θα παρέχεται η επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων. Η δράση θα έχει διάρκεια έναν χρόνο και η επιδότηση θα ανέρχεται σε 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση θα λαμβάνει για κάθε άνεργο 450 ευρώ.

Προϋποθέσεις

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητές τους και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Στην «αναμονή» 16.620 άνεργοι

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων βρίσκονται 16.620 άνεργοι, οι οποίοι έκαναν αίτηση στο τρέχον πρόγραμμα, μοριοδοτήθηκαν, αλλά ακόμη δεν έχουν «πιάσει δουλειά».

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη δράση είχαν γίνει 103.000 αιτήσεις, ενώ είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και 1.362 επιχειρήσεις.

Πηγή: fpress.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

4 απαντήσεις στο “Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 10.000 ανέργους ηλικίας έως 66 ετών”

  1. Αναμένονται τα αποτελέσματα από το αντίστοιχο πρόγραμμα του οποίου οι αιτήσεις έκλεισαν τον Ιανουάριο 2015. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας αναμένει νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και αφορά 10.000 ανέργους ηλικίας από 30 έως 66 ετών.

  2. Εχω υποβαλλει αιτηση απο τον περασμενο Οκτωβρη. Θα βγουν επιτελους τα αποτελεσματα η θαπαρουμε συνταξη πρωτα; Αντε, γιατι μαλλον μας κοροιδευουν!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *