Δημόσιο: Χώρος για 14.000 νέες προσλήψεις το 2023

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 247

Περίπου 14.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 μ.μ, με θέμα «Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων 2023».

Για τους στόχους του υπουργείου σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα είχε αναφερθεί σε συνέντευξη του, στην aftodioikisi.gr, o κ. Βορίδης τον Ιούλιο του 2022, σημειώνοντας: «Αναφορικά με τις προσλήψεις του 2023, αυτή τη στιγμή ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων των φορέων για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και βρισκόμαστε στη φάση επεξεργασίας τους, ώστε στα τέλη Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον συνολικό αριθμό προσλήψεων του επόμενου έτους. Μπορώ ωστόσο να σας πω ότι τηρώντας τον κανόνα μίας πρόσληψης για μία αποχώρηση δημιουργείται ένας χώρος για 14.000 επιπρόσθετες νέες προσλήψεις περίπου για το έτος 2023».

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τα στοιχεία από τη διαδικασία υποβολής του Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων μέσω του Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι αριθμός των προσλήψεων γίνονται βάσει των αιτημάτων που έχουν καταθέσει οι Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού και οι εποπτευόμενοι αυτών φορείς καθώς και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Τα αιτήματα υπόκεινται στον κανόνα 1 – 1 (δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε μια απόχωρηση).

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να παρουσιάσει και το σύστημα πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων στη Δημόσια Διοίκηση για τα έτη 2023 – 2027.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών: «Το σχέδιο πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων αποσκοπεί στην ανίχνευση των πραγματικών αναγκών του δημοσίου σε βάθος τετραετίας, με βάση τις εκτιμήσεις αποχώρησης τακτικού προσωπικού, το σύνολο των υφιστάμενων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων προσωπικού και τις στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει ο εκάστοτε φορέας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του. Παράλληλα, καταγράφονται οι εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία». 

πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού