ΟΠΕΚΑ: Πληρώνεται το Επίδομα Παιδιού και ακόμα 11 παροχές – Όλοι οι δικαιούχοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αύριο, παραμονή ΠρωτοχρονιάςΠέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει στους δικαιούχους 12 επιδόματα, μεταξύ των οποίων η έκτη και τελευταία δόση για το Επίδομα Παιδιού για το 2020 και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – πρώην ΚΕΑ.

Όσον αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.  Αναλυτικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που πληρώνονται είναι τα εξής:

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην προσπάθεια στήριξης των ασθενέστερων συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο επίδομα για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

  •  Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
  •  Επίδομα ομογενών
  •  Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
  •  Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982
  •  Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020
  •  Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019
  •  Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού για το έτος 2021, με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.
Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2021, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2020, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα γέννησης

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 1.000 ευρώ η κάθε μια. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα γέννησης του παιδιού. Έτσι όσοι έλαβαν το επίδομα στις 30 Αυγούστου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 31 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *