Προτεραιότητα η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη Διά Βίου Μάθηση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 1K

ΚΕΝΤΡΑΠροτεραιότητα η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη Διά Βίου Μάθηση «Στο νέο οικονομικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται κάτω από τις πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες της κρίσης, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, προσαρμοσμένες στην σημερινή κατάσταση προκειμένου να μπορέσει ο καθένας, εφόσον το επιθυμεί, να αποκτήσει κατάλληλες δεξιότητες, μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Παγκόσμιο Εμπόριο», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, επισήμαινε ότι από φέτος «όλες αυτές οι υπηρεσίες για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσω των δομών της Παιδείας, των Δημόσιων ΙΕΚ και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Ο Υφυπουργός τόνισε στην παρέμβαση του ότι για το χρονικό διάστημα 2013-2015 οι Στρατηγικές Προτεραιότητες για τη Διά Βίου Μάθηση είναι η αύξηση και διεύρυνση της συμμετοχής των ενηλίκων (16-66+ ετών) στη Διά Βίου Μάθηση, η αναβάθμιση των γνώσεων – δεξιοτήτων – ικανοτήτων, η βελτίωση της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση και, κυρίως, η προσαρμογή των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ακολούθως σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στις θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και προσφέρονται σε νέους και ενήλικες μέσω των προγραμμάτων των Κέντρων ΔΒΜ από τη νέα εκπαιδευτικό περίοδο 2013-2014.

Πρόκειται για θεματικές που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη γεωργία, τον τουρισμό, τα βήματα για τη δημιουργία μίας ιδιωτικής επιχείρησης, την επαγγελματική ενεργοποίηση άνεργων γυναικών κ.α.

Τέλος, όπως ανέφερε, στο Νέο Σχολείο οι μαθητές αποκτούν γνώσεις μέσα από το μάθημα της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, που είναι υποχρεωτικό στην τεχνολογική κατεύθυνση. Λαμβάνουν χρήσιμες γνώσεις για τη δημιουργία επιχειρήσεων και τις σχέσεις τους με το οικονομικό περιβάλλον, για τη σημασία της διαχείρισης, για τον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Επίσης, σημαντική είναι και η δράση μέσα από τις Κυψέλες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που έχει ξεκινήσει η Γ.Γ. Νέας Γενιάς, με στόχο την υποστήριξη των νέων μας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έως και 20.000 € από το ΕΣΠΑ για τους νέους αγρότες
Προηγούμενο άρθρο
125 Προσλήψεις στα ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ του υπουργείου Τουρισμού
Μενού