Πρόγραμμα υποτροφιών γλώσσας και πολιτισμού Ινδονησίας Darmasiswa

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 273

DSRI newΗ Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας προκήρυξε δέκα (10) υποτροφίες στο Πρόγραμμα Darmasiswa για Έλληνες φοιτητές ως 35 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση της Ινδονησιακής Γλώσσας, Τέχνης, Μουσικής και Χειροτεχνίας σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ινδονησίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι υποτροφίες χορηγούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας.

Προγράμματα που προσφέρονται:

1. Το κανονικό Πρόγραμμα (Regular Darmasiswa Program) διάρκειας ενός (1) έτους, για τη μελέτη της Ινδονησιακής γλώσσας Bahasa Indonesia, της παραδοσιακής μουσικής, του παραδοσιακού χορού και Ινδονησιακής χειροτεχνίας.

2. Το ταχύρρυθμο Πρόγραμμα (Short Course Darmasiswa Program) διάρκειας ενός (1) εξαμήνου, για τη μελέτη της Ινδονησιακής γλώσσας Bahasa Indonesia μόνο.

Διάρκεια των Προγραμμάτων αντιστοίχως:

  • Σεπτέμβριος 2014-Ιούλιος 2015
  • Σεπτέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015

Οι υποτροφίες συνίστανται στη χορήγηση 2.000.000 ρουπίων –Rupiahs- μηνιαίως (περίπου 160€), ποσό που καλύπτει το κόστος ζωής, αγορά βιβλίων, τοπικές μεταφορές, ιατρική περίθαλψη και μικροέξοδα.

Δεν χορηγείται στέγη στους υποτρόφους του Προγράμματος Darmasiswa, ωστόσο το αρμόδιο γραφείο (Bureau for International Cooperation) μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην αναζήτηση κατάλληλου καταλύματος.

Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, ωστόσο καλύπτονται τα έξοδα από την Jakarta μέχρι το Πανεπιστήμιο που έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα του υποτρόφου.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 24 Ιανουαρίου 2014 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, μέσω της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Απρίλιος 2014. Οι επιτυχόντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα 1-20 Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα, Μαραθωνοδρόμων 99, 154 52 Π. Ψυχικό (κυρία Dyah Susilowati, τηλέφωνο 210 6774692 εσωτ. 121-ώρες 10-16, όλες τις εργάσιμες μέρες), http://indonesia.gr, E-mail:sosbudpen@Kbriathena.gr

Και στην ιστοσελίδα: http://darmasiswa.kemdikbud.go.id/darmasiswa

στην οποία μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση συμμετοχής και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την κατάρτιση του πλήρους φακέλου υποψηφιότητας για υποτροφία, καθώς και τον κατάλογο με τα Πανεπιστήμια και τις προσφερόμενες σπουδές με τα αντίστοιχα ετήσια ή εξαμηνιαία μαθήματα των προαναφερθέντων ακαδημαϊκών τομέων.

Μενού