Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων Γερμανικής Γλώσσας για νέους άνεργους και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 279

fronthstirio-660Η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων Γερμανικής Γλώσσας για νέους άνεργους και φοιτητές, που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι επιθυμούν να αναζητήσουν μια θέση εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την εθελοντική προσφορά των καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας, Γεωργίου Κωστόπουλου και Peter Lupini.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι μαθημάτων, διάρκειας τριών μηνών, στους οποίους θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Στο τμήμα των προχωρημένων θα διδαχθεί επιπλέον τεχνική ορολογία, ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών.

Στο κάθε τμήμα θα μπορούν να πάρουν μέρος έως 20 άτομα, τα οποία θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης πενήντα (50) ωρών εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας με το τέλος των μαθημάτων.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα διεξαχθεί από 17 Μαρτίου έως 11 Ιουνίου 2014. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5) κατά τις ημέρες Δευτέρα (18:00 – 21:00) και Τετάρτη (18:00 – 20:00) (τμήμα αρχαρίων), Τρίτη (18:00 – 21:00) και Πέμπτη (18:00 – 20:00) (τμήμα προχωρημένων).

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο 2014. «Με τα δωρεάν μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας για νέους άνεργους και φοιτητές, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την προσπάθεια των ανέργων στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και των φοιτητών που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου, Αντώνης Καρούμπης και συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο Θεσσαλονίκης».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 έως και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 (μέχρι τις 12:00). Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: p.benardi@thessaloniki.gr (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης). Η σχετική αίτηση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΑΙΤΗΣΗ

Η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014. Πληροφορίες: Μιχαηλίδου Μερσίνη, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-841109/841498

Πηγή: voria.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόταση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων από το Οικονομικό Επιμελητήριο
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Ενημερωθείτε για τους νέους όρους του επιδόματος ανεργίας σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Μενού