Πρόγραμμα μαθητείας του ΟΑΕΔ για 12.000 μαθητές

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 304

images (10)Την υλοποίηση προγράμματος μαθητείας από τον ΟΑΕΔ στο οποίο θα μετάσχουν 12.000 μαθητές οι οποίοι θα εισπράξουν ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 11 ευρώ, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Το πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Χρ Σταϊκούρας καιοι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, το πρόγραμμα αφορά στο 2014 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, μέσω του προγράμματος, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως. Η απόφαση περιγράφει δύο διαδικασίες απόδοσης της ημερήσιας αποζημίωσης των 11 ευρώ στους δικαιούχους: είτε απευθείας, είτε μέσω των εργοδοτών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποδεικνύεται η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μαθητών.

Περισσότερες λεπτομέρειες, στο ΦΕΚ το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ: ΦΕΚ

Πηγή: naftemporiki.gr

Μενού