Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 567

αρχείο λήψης (3)Το δεύτερο σεμινάριο συν-δημιουργίας (co-creation workshop) στην Ελλάδα και το πέμπτο σε διεθνές επίπεδο οργανώνεται στο Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και του δικτύου CCEBI/ CBS (Co-Creating Experience Based Innovation) του Copenhagen Business School.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιχειρηματίες και στελέχη απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και από τα Ιόνια Νησιά.  Στόχος τους είναι να διερευνήσουν το καινοτόμο πεδίο της συν-δημιουργίας (co-creation) χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθοδολογίες και δυνατότητες δικτύωσης ώστε να δημιουργήσουν νέες τεχνολογίες, νέες αγορές, νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της δημιουργικότητας, της αμοιβαιότητας, της βιωσιμότητας.

Η συν-δημιουργία στηρίζεται στην αρχή ότι ο ανατρεπτικός συνδυασμός ανθρώπων με σημαντικές δεξιότητες αλλά με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο, μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεπερνώντας τα κατεστημένα. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου τίθενται προκλήσεις που απαντώνται με τη συνεργασία ομάδων, οδηγώντας σε εφικτές λύσεις. Στα σεμινάρια συν-δημιουργίας δεν υπάρχουν θεατές. Μόνο δημιουργικοί συμμέτοχοι.

Μια από τις πιο σημαντικές συνεισφορές του σεμιναρίου είναι η κατάθεση οραματικών αλλά υλοποιήσιμων προτάσεων που απαντούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες της πόλης για το μέλλον.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δίνει νέα πνοή στην πόλη, ενισχύοντας το επιχειρηματικό και το συνεργατικό πνεύμα στην οικονομία, τον πολιτισμό αλλά και την έρευνα. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο: btsaka@gmail.comή στο miliopoulou@gmail.com.

Πηγή: newsedu.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραδοσιακή Κεραμική»
Προηγούμενο άρθρο
5 εργάτες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Μενού