Διευκρινίσεις για την παράταση του διδακτικού έτους σε Σ.Δ.Ε.

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 254

αρχείο λήψης (16)Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν σχετικά με την αρ. πρωτ.  5594/6-6-2014 Υ.Α. «Παράταση του διδακτικού έτους 2013-2014 σε Σ.Δ.Ε.» διευκρινίζει τα παρακάτω.

1α. Η παρ. 2 της Υπουργικής Απόφασης «οι απόφοιτοι των ανωτέρω Σ.Δ.Ε. θα λάβουν τον απολυτήριο τίτλο το αργότερο έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2014» δεν επιβάλλει να γίνει απονομή των απολυτηρίων τίτλων αποκλειστικά στο διάστημα 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2014 (έναρξη του νέου σχολικού έτους), αλλά δίνει τη δυνατότητα να εκδοθούν τα αποτελέσματα και να απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών στις 31 Ιουλίου 2014, με τη λήξη του διδακτικού έτους όπως ορίζει η συγκεκριμένη απόφαση της παράτασης, ανεξάρτητα από το πότε έχει αποφασίσει ο διευθυντής με το σύλλογο διδασκόντων να ολοκληρωθούν τα μαθήματα αναπλήρωσης.

1β. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να συνταχθούν δύο πρακτικά, ένα στις 30 Ιουνίου και ένα στις 31 Ιουλίου.
Στο πρακτικό της 30ης Ιουνίου 2014 θα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Γίνεται μνεία στο παρόν πρακτικό ότι στις 31 Ιουλίου 2014, ήτοι με το πέρας της παράτασης της διδακτικής περιόδου 2013-14, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της αρ. πρωτ. 5594/6-6-2014 Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: ‘‘Παράταση του διδακτικού έτους 2013-2014 σε Σ.Δ.Ε.’’, θα συνταχθεί ειδικό πρακτικό απόλυσης εκπαιδευομένων για τα ΣΔΕ και τα εκτός έδρας τμήματα τα οποία αναφέρονται στην ανωτέρω Απόφαση».

2. Οι ημερίδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, στη διάρκεια των οποίων χορηγούνται οι απολυτήριοι τίτλοι, μπορούν να πραγματοποιηθούν όπως συνηθίζεται, το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καταρτίσει κάθε Σ.Δ.Ε..
Τα Σ.Δ.Ε. που θα συνεχίσουν τα μαθήματα και στη διάρκεια του Ιουλίου, μπορούν να υλοποιήσουν τις ημερίδες στο ίδιο χρονικό διάστημα του Ιουνίου, δίνοντάς τους ένα χαρακτήρα απολογισμού και παρουσίασης του εκπαιδευτικού έργου, και χορηγώντας, αντί των τίτλων σπουδών, έναν έπαινο στους τελειόφοιτους.

3. Τα Σ.Δ.Ε. και τα εκτός έδρας τμήματα που είχαν κενό σε ένα γνωστικό αντικείμενο-γραμματισμό και στη διάρκεια του σχολικού έτους αφενός αξιοποίησαν εθελοντές εκπαιδευτικούς, αφετέρου στελεχώθηκαν με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς – είτε από την αύξηση των ωρών σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 3688/7-4-2014 έγγραφο του Υφυπουργού, είτε από την προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ – και κρίνει ο διευθυντής σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων ότι το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο διδάχθηκε επαρκώς, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην έκδοση αποτελεσμάτων και στη χορήγηση τίτλου σπουδών στις 30 Ιουνίου 2014, αφού πρώτα ενημερώσουν τη ΓΓΔΒΜ.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΚΕΕΛΠΝΟ: 7 προσλήψεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα
Προηγούμενο άρθρο
Ανατροπές στους μισθούς σε Παιδεία και Υγεία
Μενού