Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 317

αρχείο λήψης (2)Ο συναρπαστικός κόσμος των γλωσσών έρχεται πάλι στο επίκεντρο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γλωσσών 2014. Η Πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης δε θα μπορούσε παρά να γιορταστεί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο στη χώρας μας.

Ο στόχος του εορτασμού που είναι η προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας Γηραιά Ήπειρο και φέτος θα επιτευχθεί μέσα από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και με ένα ευφάνταστο online διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.imera-glosson-2014.eu

Από 30 Ιουνίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου όλοι οι λάτρεις των γλωσσών θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού όπου θα πρέπει να ανακαλύψουν την ελληνική φράση που κρύβεται πίσω από τα «λουλούδια» έτσι ώστε να είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Τσεχικών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά 9 Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από την μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με διοργανώτριες χώρες τις: Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία.

Πηγή: europedirect.duth.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θερινές εκπτώσεις από σήμερα μέχρι 30 Αυγούστου
Προηγούμενο άρθρο
Δωρεάν μαθήματα για ενήλικους πολίτες από την Ακαδημία Πλάτωνος – Αιτήσεις έως 27/7
Μενού