Γερμανία: Υποτροφίες σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 247

αρχείο λήψης (24)Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές παρέχει η γερμανική κάτω βουλή σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS), καταθέτοντας αιτήσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Η πρωτοβουλία αφορά 120 υποτροφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της γερμανικής κάτω βουλής.

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να είναι άνω των 30 ετών, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Παράλληλα στην υποτροφία περιλαμβάνεται μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ, δωρεάν διαμονή, ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης, καθώς και τα έξοδα μετάβασης από και προς το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 1986, ενώ διαρκεί από την 1η Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου κάθε έτους, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδαhttp://www.bundestag.de/ips.

Παράλληλα οι αιτήσεις κατατίθενται στην ιστοσελίδα (έως τις 31 Αυγούστου 2014)

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
39 θέσεις γιατρών σε Κρατικά Νοσοκομεία της Μεγ. Βρετανίας
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις για ναυαγοσώστες στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Μενού