Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας από το Ίδρυμα Λασκαρίδη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 227

images12354Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014 – 2015, για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία εμπλουτίστηκαν,  ανανεώθηκαν και καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων και των Επιστημών.

Συγκεκριμένα προτείνονται συνολικά 72 Προγράμματα, εκ των οποίων 28 για το Γυμνάσιο και 44 για το Λύκειο. Οι εισηγήσεις αφορούν στα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των σημερινών εφήβων, ενώ παράλληλα οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εξειδικευμένα προγράμματα προκειμένου να ενημερωθούν στα ποικίλα αντικείμενα που πραγματεύεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα Προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς.
Στην προσπάθεια μας να σταθούμε αρωγοί και υποστηρικτές του εκπαιδευτικού σας έργου, επιθυμία μας είναι για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014 – 2015 να δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις των Λυκείων, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τον μέγιστο δυνατό αριθμό προγραμμάτων έως και τα τέλη Μαρτίου 2015.
Γνωρίζουμε ότι το διάστημα αυτό είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητικό σε αντίθεση με τους τελευταίους μήνες του έτους και το βεβαρημένο πρόγραμμα μαθητών και εκπαιδευτικών του Λυκείου λόγω της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα απορρίψουμε καμία αίτηση, είτε Γυμνασίου είτε Λυκείου, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους Υπεύθυνους Καθηγητές θα φροντίσουμε να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες των σχολείων.

Όλα ανεξαιρέτως τα Προγράμματα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», τα οποία απευθύνονται σε μαθητές, εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και παρέχονται δωρεάν.

Δεν δίνεται ουδεμίας μορφής διαφημιστικό υλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει την εξέλιξη των Προγραμμάτων.
Αριθμός έγκρισης Υπουργείου Παιδείας, Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 107334/Γ2, 10-07-2014.

Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα Προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Συνεχίζεται το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Βρεφονηπιοκομος στο Δήμο Οιχαλίας
Μενού