Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 230

baseis-1-300x205Τέλος στην αγωνία για περισσότερους από 100.000 υποψηφίους βάζει -κατά πάσα πιθανότητα- την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο των ελέγχων και των διασταυρώσεων των στοιχείων ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό λάθος στα αποτελέσματα που θα γνωστοποιηθούν.

Μέχρι χθες το απόγευμα από το υπουργείο Παιδείας υπογράμμιζαν σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, αφήνοντας ελάχιστες πιθανότητες να παραταθεί η αγωνία για μία ακόμη μέρα και να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα την Παρασκευή.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής να μάθουν σε ποιο τμήμα εισήχθησαν, πληκτρολογώντας -σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας- το ονοματεπώνυμο και τον οκταψήφιο κωδικό τους.

Την ίδια ημέρα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές, οι οποίες φέτος όχι μόνο αφορούν περισσότερο κόσμο από πέρυσι, αλλά θα ικανοποιηθεί και μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων. Και αυτό διότι ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας.

Για τους υπολοίπους που επιθυμούν να μετεγγραφούν, θα πρέπει το κατά κεφαλήν εισόδημα στην οικογένεια να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Ωστόσο, επισημαίνεται πως όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία θα υπάρχει ποσόστωση 10% επί του αρχικού αριθμού εισακτέων για κάθε τμήμα.

Πάντως, στο θέμα των μετεγγραφών αναφέρθηκε χθες το Διευρυμένο Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων εκφράζοντας εκ νέου τη διαφωνία του με τη νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Μαΐου, η οποία -όπως τονίζουν- ψηφίστηκε χωρίς αξιολόγηση των επιπτώσεων στα ιδρύματα. Μάλιστα εκτιμούν ότι θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία, πλήττοντας εξίσου τα κεντρικά και περιφερειακά πανεπιστήμια.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 250.000 νοικοκυριά
Προηγούμενο άρθρο
Αιτήσεις δικηγόρων για πρακτική άσκηση στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Μενού