Businessweek: Τα 20 κορυφαία Business Schools το 2014

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 317

opportunities11

Το Fuqua School of Business του Πανεπιστημίου του Duke κατατάχθηκε το 2014 πρώτο στην αμερικανική επιχειρηματική μεταπτυχιακή εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική λίστα του Bloomberg Businessweek.

Το Duke κατέλαβε την πρώτη θέση στην 14η διετή κατάταξη του Bloomberg Businessweek με τα MBA πλήρους απασχόλησης, εκθρονίζοντας το Booth School of Business του Πανεπιστήμιο του Σικάγου από την πρώτη θέση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το Harvard Business School βρέθηκε εφέτος έξω από την πρώτη πεντάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάταξης.

Το Bloomberg Businessweek κατέταξε τις σχολές επιχειρηματικής εκπαίδευσης βάσει τριών παραμέτρων: Η πρώτη σχετίζεται με έρευνα που έκανε το περιοδικό σε στελέχη εταιρειών που προσλαμβάνουν κατόχους των σχετικών MBA. Η δεύτερη παράμετρος σχετίζεται με το πώς οι απόφοιτοι του MBA κρίνουν το πρόγραμμά. Η τρίτη παράμετρος συνδέεται με  την καταγραφή του ερευνητικού έργου των κατόχων των MBAs. Στα πλαίσια της έρευνας του 2014 ερωτηθήκαν 1.300 άτομα, έναντι 250 ατόμων το 2012.

Τα πρώτα 20 Business Schools στην κατάταξη του Bloomberg Businessweek έχουν ως εξής:

 

1 Duke (Fuqua)

2 Pennsylvania (Wharton)

3 Chicago (Booth)

4 Stanford

5 Columbia

6 Yale

7 Northwestern (Kellogg)

8 Harvard

9 Michigan (Ross)

10 Carnegie Mellon (Tepper)

11 UCLA (Anderson)

12 North Carolina (Kenan-Flagler)

13 Cornell (Johnson)

14 MIT (Sloan)

15 Dartmouth (Tuck)

16 Indiana (Kelley)

17 Maryland (Smith)

18 Emory (Goizueta)

19 UC Berkeley (Haas)

20 Virginia (Darden)

 

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή : in.gr

Μενού