«Πρώτη Ώρα Σινεμά» σε σχολεία της Αττικής

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 194

front-300x156Έπειτα από μια επιτυχημένη παρουσία σε 40 σχολεία της Αττικής την περασμένη σχολική χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτη Ώρα Σινεμά» επιστρέφει για να παρουσιάσει δωρεάν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ιστορία του σινεμά, με τρόπο ευφάνταστο και ψυχαγωγικό.

Μέσω μιας συνοπτικής εικόνας της ιστορίας του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου και σε συνδυασμό με γνώσεις σχολικών μαθημάτων όπως η Ιστορία, οι Θετικές επιστήμες, η Ελληνική ή Ξένη Γλώσσα και η Γεωγραφία, δημιουργεί ένα κινηματογραφικό παιχνίδι μάθησης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις: Παγκόσμιο, Ελληνικό Και Γαλλικό Σινεμά (το τελευταίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος).

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος νέος ηθοποιός παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση, που αποτελείται από μικρά αποσπάσματα γνωστών ή και άγνωστων ταινιών, ενώ παράλληλα με την προβολή, προκαλεί τους μαθητές να σκεφτούν, να συζητήσουν και τέλος να ανακαλύψουν μέσα από αυτή την πρωτότυπη διαδικασία -η οποία διαρκεί όσο μια διδακτική ώρα- τα μυστικά που κρύβουν οι κινηματογραφικές εικόνες. Ειδικά φέτος, θα συμμετάσχουν γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εισαγωγής στην τέχνη του κινηματογράφου, διοργανώνεται από το 2006 με επιτυχία από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, Athens Open Air Film Festival).

Από τον Ιανουάριο του 2014 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και παρουσιάζουν το «Πρώτη Ώρα: Σινεμά», σε μια εξελιγμένη και άκρως διαδραστική μορφή σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού