Υπό κατάληψη τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 222

pan athiΣε αναβρασμό βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζουν και άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο πρύτανης, Θ.Φορτσάκης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Kατάληψη μέχρι την Παρασκευή αποφάσισε και η γενική συνέλευση της Νομικής.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο ΕΜΠ, όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών.

Ο πρύτανης, Γιάννης Γκόλιας, δέχτηκε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα, ωστόσο εκείνοι επέμεναν να τοποθετηθούν τα μέλη της Συγκλήτου επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο.

Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο του γραφείου της Πρυτανείας του ΕΜΠ το οποίο ελέγχουν και ουσιαστικά έχουν καταλάβει.

 

Πηγές από το ΕΜΠ τονίζουν στο «Βήμα» ότι ο πρύτανης θα κάνει προσπάθεια να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύγκλητο ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους απέναντι στην κατάληψη που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης δήλωσε στο «Βήμα» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Newsroom ΔΟΛ

 

Πηγή : in.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Παγώνει» τις επιστροφές φόρων το υπουργείο Οικονομικών
Προηγούμενο άρθρο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδικευμένης υποστήριξης σε μαθητές ΑμεΑ
Μενού