Υπ. Παιδείας: Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 253

ypoyrgeioΆλλες δεκαπέντε ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν τους δασκάλους και τους καθηγητές τους καθώς το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι θα πρέπει να φτάσει το τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να καταφέρει να καλύψει τα χιλιάδες κενά που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τέως υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών, τα οποία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ανεβάζουν σε 25.000, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Ευφροσύνης Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης η κάλυψη των κενών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

– Αρχικά θα εξεταστούν από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Στις 23 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και μια ημέρα μετά, στις 24 Σεπτεμβρίου, οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της Πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

– Τα κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής θα καλυφθούν το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου.

– Για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.

– Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πηγή:www.e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
MIKEL: Νέες θέσεις εργασίας στο Ναύπλιο
Προηγούμενο άρθρο
4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αποκορώνου
Μενού