Σεμινάρια Δημοσίων Υπαλλήλων: Ποιες δαπάνες καλύπτονται (ΦΕΚ)

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 329

Νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώρισης των δαπανών σεµιναρίων στα οποία συµµετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε φορέα, προβλέπει το άρθρο 36, παράγραφος 5 του ν.4484/2017.

Σύμφωνα με το νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι που μεταβαίνουν με εντολή της Υπηρεσίας για να μετάσχουν σε συνέδρια, σεμινάρια ή εργασίες κέντρων ερευνών, του αναγνωρίζεται η δαπάνη εγγραφής ή συμμετοχής σε αυτά.

Ειδικότερα στο άρθρο 36, παράγραφος 5, αναφέρεται:

5. Στο άρθρο 12 της Υποπαραγράφου Δ.9 της Παρα- γράφου Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015), προστίθεται παράγραφος 2, ως εξής:

«2.α. Στους υπηρετούντες, με οποιαδήποτε σχέση, υπαλλήλους των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, που μεταβαίνουν με εντολή της Υπηρεσίας για να μετάσχουν σε συνέδρια, σεμινάρια ή εργασίες κέντρων ερευνών, αναγνωρίζεται η δαπάνη εγγραφής ή συμμετοχής σε αυτά. Οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται είτε από την αρμόδια Υπηρεσία είτε από τον υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια έχει την υποχρέωση να προσκομίσει στην Υπηρεσία του τη σχετική απόδειξη πληρωμής τους.

β. Οι φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος μπορούν να αναλαμβάνουν τη δαπάνη για την έκδοση ταξιδιωτικής visa για μετακινήσεις σε χώρες του εξωτερικού που απαιτείται η έκδοσή της.».

ΦΕΚ 

 

 

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ- Προκήρυξη 8Κ/2017: 36.286 αιτήσεις -195 άτομα για μια θέση!
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 7Κ/2016: Σεπτέμβριο οι οριστικοί πίνακες για υποψηφίους Π.Ε & Τ.Ε
Μενού