Καταρτίσου ΔΩΡΕΑΝ στο πλέον απαραίτητο αντικείμενο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενίσχυσε τις ευκαιρίες απασχόλησης σου

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 471

Η σύγχρονη μεταβαλλόμενη κοινωνία στην οποία ζούμε με τις ευρύτερες πολιτισμικές αλλαγές, όπως είναι οι μεταβολές στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η πολυπολιτισμική κοινωνία, η μετανάστευση, η βία, δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Οικογενειακό Σύστημα.

Οι οικογένειες  και τα σχολικά περιβάλλοντα έρχονται αντιμέτωπα  με ολοένα και πιο σύνθετα προβλήματα και δυσκολίες, γεγονός που συνδέεται με τη βίωση νέου είδους συγκρούσεων και  περισσότερο πολύπλοκων προβλημάτων από τα παιδιά και τους εφήβους.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, οι νέες προκλήσεις που αναδύονται και στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα, καθιστούν αναπόφευκτη την ανάγκη για ενδυνάμωση του δεσμού του κλάδου της Σχολικής Ψυχολογίας με την Εκπαίδευση, καθώς και για περαιτέρω ενίσχυση του επιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στις δύο αυτές κοινότητες, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, της ανάπτυξης και της θετικής προσαρμογής όλων των μαθητών, καθώς και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού στον πολυδιάστατο ρόλο του στο ‘’σύγχρονο σχολείο’’.

Αυτά τα θέματα διαπραγματεύεται το νέο μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα υποχρεωτικής πιστοποίησης στη  Σχολική Ψυχολογία.

Το πρόγραμμα αυτό  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στελέχη εκπαίδευσης, γονείς, απόφοιτους  ΙΕΚ, ειδικούς  παιδαγωγούς,  επαγγελματίες  υγείας, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς , φοιτητές ψυχολογίας/ παιδαγωγικών σχολών και γενικότερα σε  οποιονδήποτε ενδιαφέρεται  για τη μάθηση, την ανάπτυξη, την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών και τη στήριξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση του προγράμματος μοριοδοτείται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς δημοσίων ΙΕΚ ή/και σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ.

 

Μέσα από το επιμορφωτικό πρόγραμμα, παρέχεται μία σφαιρική εικόνα πάνω στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα, παρουσιάζονται χρήσιμα εργαλεία όταν κανείς δουλεύει με παιδιά και εφήβους ή/ και όταν παρεμβαίνει στο χώρο του σχολείου. Τέλος, μέσα από τις αναφορές στα θέματα που αναφέρθηκαν, το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Σχολική Ψυχολογία ‘’εφοδιάζει’’ τον κάθε συμμετέχοντα με έναν διαφορετικό τρόπο να σκέφτεται για την εμφάνιση των προβλημάτων στο σχολικό πλαίσιο.

Η ημερομηνία έναρξης του νέου τμήματος έχει οριστεί στις 29/1/2018 και θα διαρκέσει 200 ώρες. Η παρακολούθηση του είναι ΔΩΡΕΑΝ και η μόνη καταβολή που απαιτείται είναι τα εξέταστρα, αξίας 190€.

 

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος και την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης  χορηγούνται:

Βεβαίωση Παρακολούθησης επιμορφωτικού προγράμματος 200 ωρών με τίτλο: «Σχολική Ψυχολογία».

Πιστοποιητικό της Vellum στη Σχολική Ψυχολογία

Συνοδευτικό έντυπο europass με ανάλυση των θεματικών ενοτήτων και του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, αποδίδοντας και τις ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες ECVET.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ΕΔΩ  και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elearn.elkedim@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 7101894.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατακτήστε τον πλέον διαδεδομένο και σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης ενηλίκων-Μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»
Προηγούμενο άρθρο
Πιστοποιηθείτε στον κλάδο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και δυναμικότητα της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Μενού