Τρία Νέα Μοριοδοτούμενα Προγράμματα για τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνικής και εκπαιδευτικής πραγματικότητας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 435

Η σύγχρονη εποχή και ο τρόπος με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη κοινωνία, καθιστά αναγκαίες τις αλλαγές στην εκπαίδευση, με στόχο την προσαρμογή στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της. Η εκπαίδευση πρέπει να διακατέχεται από ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, διαπολιτισμικό σεβασμό, εξάλειψη των εθνικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων  με ξεκάθαρους μηχανισμούς καθοδήγησης για την εγχάραξη των γνώσεων και των αξιών.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, προσφέρουν τα εξής τρία νέα μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα:

1. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – Από τη Θεωρία στην Πράξη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

2. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Υποστήριξη Προσφύγων & Μεταναστών – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

3. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική και Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι οι επιμορφούμενοι να καταστούν αποτελεσματικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους όσον αφορά τη διαχείριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας και των προβλημάτων που απορρέουν από αυτήν, την προσέγγιση των πιο σύγχρονων αρχών και τεχνικών της επικοινωνιακής μεθόδου διδασκαλίας από άτομα με διαφορετικές καταβολές και την κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής.

Στο τέλος της παρακολούθησης των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό με στόχο να διδάξουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, σε εκπαιδευτικούς σε διαπολιτισμικά σχολεία και σχολεία ειδικής αγωγής, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας πάνω σε αυτούς τους τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε σεμινάριο μοριοδοτείται σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (π.χ. ΔΙΕΚ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ), με αποτέλεσμα οι εκπαιδευόμενοι να συνδυάζουν τα μορφωτικά οφέλη με την εξασφάλιση της μέγιστης μοριοδότησης στις εκάστοτε προκηρύξεις. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τις προκηρύξεις που μοριοδοτούν τα αντίστοιχα προγράμματα, θα βρείτε παρακάτω:

  1. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – Από τη Θεωρία στην Πράξη
  2. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Υποστήριξη Προσφύγων & Μεταναστών – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις
  3. Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική και Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας.

Έναρξη επόμενων τμημάτων: 24 Σεπτεμβρίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elearn.elkedim@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 7101894.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ε.Κ. «Αθηνά»
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας σε Τεχνικές Εταιρείες στην Ελλάδα
Μενού