Πρωτοβουλία ΕΕΔΕ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 315

eede logo GRΤην ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων ΕΕΔΕ) Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, μιλώντας στην Απονομή των Marketing Excellence Awards.
«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλους τους φορείς γι’ αυτό, που βρίσκονται στο ελληνικό περιβάλλον, με στόχο να δημιουργηθούν νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε νέοι άνθρωποι να βρουν δουλειά, γιατί κανείς δεν πιστεύει πως 1,5 εκατομμύριο άνεργοι θα βρουν δουλειά χωρίς νέες επιχειρήσεις. Είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά νομίζω πως η ΕΕΔΕ, πέρα από την προσφορά της στην ελληνική κοινότητα, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς είπε ότι το ελληνικό προϊόν μπορεί και πρέπει να γίνει ταυτόσημο με την έννοια «εγγυημένο» στις διεθνείς αγορές «και ο δικός σας κλάδος, ο κλάδος του marketing, είναι ανάγκη να αποτελέσει τον καταλύτη για την επιτυχή έκβαση αυτής της εθνικής προσπάθειας».

«Για αυτό τον σκοπό ειδικότερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης εργαζόμαστε προκειμένου πολύ σύντομα τα ελληνικά προϊόντα να μπορούν να εφοδιάζονται με το ελληνικό σήμα, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προτίμηση του πελάτη. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την απόδοση κριτηρίων του ελληνικού σήματος στα αλκοολούχα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Στις αμέσως επόμενες ημέρες μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή του φορέα, θα προκηρύξουμε ανοιχτό διαδικτυακό διαγωνισμό στον οποίο θέλουμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε», πρόσθεσε.

Η υπέρβαση της σημερινής κρίσης θα έρθει ο μόνο με μία συνολική μεταρρύθμιση των παθογενειών της οικονομίας, που η θέσπισή της είναι μεν υποχρέωση της πολιτείας, η άσκηση της όμως είναι υποχρέωση της αγοράς. Από την πλευρά μας έχουμε προβεί σε σειρά μεταρρυθμίσεων, που μπορεί να μην γίνονται πρωτοσέλιδα ασφαλώς όμως συντείνουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς, ανέφερε ο κ. Σκορδάς.

Επιγραμματικά αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του αγορανομικού κώδικα που ίσχυε από το 1946, την πλήρη αναμόρφωση των δημοσίων συμβάσεων η οποία είναι σε εξέλιξη και αλλάζει όλο το φάσμα των σχέσεων κράτους αγοράς, την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης, το άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, τη δυνατότητα (έστω και κουτσουρεμένα) των καταστημάτων να ανοίγουν τις Κυριακές και αρκετά ακόμη. «Στο αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η συνεργασία μας με τον ΟΟΣΑ, για τον εντοπισμό θεσμικών εμποδίων ανταγωνισμού σε 4 σημαντικούς τομείς της οικονομίας», είπε.

Τα Marketing Excellence Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2007 και στη συνέχεια το 2009 και το 2011 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μarketing (ΕΙΜ). Με επιστημονικό συνεργάτη την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, τα βραβεία «αγκαλιάζονται» από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου χώρου του marketing στην Ελλάδα, υποστηριζόμενα από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και το Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τα ειδικά εποχικά βοηθήματα
Προηγούμενο άρθρο
Ξεκίνησε η λειτουργία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Μενού