Πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων σε επαγγέλματα του τουρισμού

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 367

touristika-epaggelmataΤο Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης Mendi στον κλάδου του τουρισμού θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους τομείς της οικονομίας να επενδύσουν στη νέα γενιά» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνομιλήσει με υποψηφίους σπουδαστές, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση του Προγράμματος.Το Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον κλάδο του τουρισμού με όνομα Mendi, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, έχει την στήριξη του κ. Φούχτελ εντεταλμένου της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ενώ η αρχική ιδέα για την υλοποίηση του έργου προήλθε από την Καλλιόπη Χαριτωνίδου, ομογενή επιχειρηματία της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα τέλη Οκτωβρίου στην Ελλάδα και απευθύνεται σε νέους 18-20 ετών, που θέλουν να εκπαιδευτούν σε επαγγέλματα από τον κλάδο του τουρισμού.

Πρόκειται για ένα μοντέλο εκπαίδευσης με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση του εκπαιδευομένου στην επιχείρηση (on-the-job training).

Γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ενεργά στο Mendi με την προσφορά θέσεων πρακτικής εξάσκησης, σκοπεύοντας στην κατάρτιση άρτιου εκπαιδευομένου ανθρώπινου δυναμικού.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συνεργάζεται από την ελληνική πλευρά με τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και από τη γερμανική πλευρά με την Ακαδημία DEKRA, την εταιρία TUI, ενώ την επιστημονική επίβλεψη έχει το Πανεπιστήμιο του Όσναμπρουκ.

Στους απώτερους στόχους του Προγράμματος περιλαμβάνονται, μακροπρόθεσμα, η απόδοση αποτελεσματικών λύσεων στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας και η ομαλή προσαρμογή και πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας.

Το Mendi αποτελεί άλλη μια δράση στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής φιλίας, που παραμένει δυνατή και προσηλωμένη στη συνεργασία των μελών της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μενού