Διορθώσεις και ανακλήσεις αιτήσεων μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 357

ypourgeio-paideias12Διορθώσεις και ανακλήσεις αιτήσεων μεταφοράς θέσης εισαγωγής των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων που εκ παραδρομής καταχώρισαν λανθασμένα στοιχεία κατά τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους για τη μεταφορά θέσεων εισαγωγής, ανακοινώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης ή διόρθωσης μέσω του πληροφοριακού συστήματος των δηλωθέντων σε αυτές στοιχείων. Η δυνατότητα αυτή αφορά αποκλειστικά όσες αιτήσεις έχουν οριστικοποιηθεί εμπρόθεσμα μέχρι και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014.

Για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται με την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προκειμένου να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνουν την επιθυμία τους να αρθεί η οριστικοποίηση της αίτησής τους. Σχετικό υπόδειγμα της συγκεκριμένης υπεύθυνης δήλωσης θα αναρτηθεί από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 στην ιστοσελίδα http://solon.it.minedu.gov.gr.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εισέρχονται άμεσα σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου να θέτουν τις συγκεκριμένες αιτήσεις για τις οποίες υποβλήθηκε σχετική υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης, δηλαδή σε κατάσταση που θα επιτρέπει την εκ νέου επεξεργασία των ανωτέρω αιτήσεων. Ακολούθως, οι υποψήφιοι θα δύνανται να προβαίνουν στις αναγκαίες τροποποιήσεις ή διορθώσεις στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας http://solon.it.minedu.gov.grμε την υποχρέωση να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014.

Τονίζεται ότι στην περίπτωση ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των αιτήσεων (για αυτές που εκτελέστηκε άρση της οριστικοποίησης) από τους υποψηφίους, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, οι αιτήσεις θα θεωρούνται ως ΜΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ και δε θα ληφθούν υπόψη στην επιλογή για τη μεταφορά θέσεων επιτυχίας.

Η ίδια διαδικασία είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί και από τους υποψηφίους που έχουν υποβάλει αίτηση μεταφοράς θέσης αλλά επιθυμούν να την ανακαλέσουν. Στην περίπτωση αυτή, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν κατά τα ανωτέρω τη σχετική υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια να μην προβούν στην οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής αίτησής τους.

Επισημαίνεται ότι στο Πληροφοριακό Σύστημα για την μεταφορά θέσεων δεν παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής νέων αιτήσεων, παρά μόνο η διόρθωση των καταχωρημένων αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί εμπρόθεσμα (μέχρι και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014) και έχει υποβληθεί από τον υποψήφιο η σχετική υπεύθυνη δήλωση για την άρση της οριστικοποίησης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη θέσεων σε κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και πλοία
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τα Δικαιολογητικά Έκδοσης Δελτίου Ανεργίας
Μενού