Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διδάσκοντες

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 361

logo_academyΗ περίοδος υποβολής αιτήσεων για τους/τις υποψήφιους/ες διδάσκοντες/ουσες στα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βραχείας διάρκειας για Ενήλικες Πολίτες» έχει ανοίξει.

Όσοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν στο ανοιχτό μητρώο διδασκόντων παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά την επισυναπτόμενη «Ενήλικες – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Διδάσκοντες» και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Το ανοιχτό μητρώο διδασκόντων που θα δημιουργηθεί θα ανανεώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου κάθε δυο ή και περισσότερους μήνες ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων.

Καταληκτική ημερομηνία για όσους επιθυμούν να διδάξουν στον 5ο κύκλο μαθημάτων είναι:

1.    Για απευθείας κατάθεση της αίτησης εγγραφής έως 30/4/2014.

2.    Για ταχυδρομική αποστολή: ημερομηνία αποστολής με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και τις 18/04/2014.

Στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», (http://www.plato-academy.gr ), Υποέργο «Εκπαίδευση Ενηλίκων», δημοσιεύεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δράσης «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικου ς πολίτες».

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, απευθύνεται πρόσκληση σε διδάκτορες προκειμένου να μπορούν να διδάξουν μία ή περισσότερες ενότητες του περιεχομένου των ως άνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων .

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ανοιχτό μητρώο εκπαιδευτών, το οποίο θα αποτελείται από κατόχους διδακτορικού τίτλου. Οι προς ένταξη στο μητρώο διδάσκοντες θα μπορούν να αιτούνται για μία ή περισσότερες από τις παρακάτω θεματικές ενότητες των τεσσάρων (4) Θεματικών Πεδίων, εφόσον θα μπορούν να τεκμηριώνουν στο βιογραφικό τους την εκπαιδευτική και επιστημονική τους συνάφεια με αυτά.

Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα οποία απευθύνεται η πρόσκληση εστιάζουν στην προσέγγιση καθημερινών ζητημάτων από φιλοσοφική σκοπιά, στην παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών θεμάτων κυρίως επίκαιρου χαρακτήρα, στην ανάδειξη σημαντικών μορφών πολιτιστικής δημιουργίας και της συμβολής τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και στην ενίσχυση της σχέσης πολιτείας – πολιτών. Τα προγράμματα καλύπτουν τα παρακάτω τέσσερα (4) θεματικά πεδία:

1. Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική

2. Επιστήμες και Τεχνολογία

3. Πολιτισμός και Δημιουργία

4. Πολίτης και Πολιτεία

 

Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη

Υποβολή Αιτήσεων για Διδάσκοντες στο www.platoacademy.gr/teachers

Πηγή: proson.gr

Μενού