Freestudies learn English

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 289

Άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν από σήμερα έως και τις 13 Δεκεμβρίου τις αιτήσεις τους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑγια τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία επιχείρηση σχετικής με τις σπουδές τους. Οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» αφορά τόσο σε νέες όσο και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα για μία ατομική επιχείρηση η επιδότηση κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, 40.000 ευρώ είναι το «ταβάνι» για τα συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και 50.000 ευρώ για τις συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων.

Εφόσον κατατεθεί επενδυτικό σχέδιο υψηλότερου προϋπολογισμού από το προβλεπόμενο ανά κατηγορία ο εκάστοτε επενδυτής οφείλει να καλύψει τη διαφορά μέσω δανεισμού ή ιδίων κεφαλαίων, κ.λπ.

Στην περίπτωση ωστόσο που το έργο διαθέτει επιχορηγούμενο προϋπολογισμό μικρότερο των 5.000 ευρώ, τότε κρίνεται μη επιλέξιμο εξ αρχής και δεν μπορεί να υποβληθεί.

Τα σχέδια που θα πάρουν τελικά το «πράσινο φως» της ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει κατά την συμπλήρωση 2 ετών το αργότερο, υπό την σχετική απόφαση να έχουν υλοποιηθεί.

Εισοδηματικά κριτήρια

Για όλες τις κατηγορίες ωφελουμένων ο μέσος όρος του εισοδήματος επιβολής εισφοράς για τα φορολογικά έτη 2015, 2014 και 2013 πρέπει να μην υπερβαίνει ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση κατά το φορολογικό έτος του 2015, τις 22.000 ευρώ για το ατομικό εισόδημα ή τις 35.000 ευρώ για το οικογενειακό.

Επιπρόσθετα για την κατηγορία των ωφελούμενων με την ιδιότητα του υφιστάμενου ατομικού επιχειρηματία ο μέσος όρος του συνόλου των ακαθάριστων αεσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φορολογικά έτη 2015, 2014 και 2013 θα πρέπει να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Εξαίρεση

Σημειώνεται πως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχειρήσεων που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών και εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για τη χρήση και τη διανομή αγαθών ή υπηρεσιών.

Στα επαγγέλματα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ιατρός, κτηνίατρος, φυσιοθεραπευτής, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος και κοινωνικός λειτουργός, δικηγόρος, αρχιτέκτονας, μηχανικός, τοπογράφος, χημικός, γεωπόνος, γεωλόγος, δασονόμος, σχεδιαστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, διερμηνέας, ξεναγός, μεταφραστής, καθηγητής ή δάσκαλος, γλύπτης, ζωγράφος, σκιτσογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορευτής, χορογράφος, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, διακοσμητής, οικονομολόγος, αναλυτής, προγραμματιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων, λογιστής, κ.ά.

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μενού