Βήμα – βήμα πως θα κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 194

Σε πέντε βήματα θα γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για να γίνουν οι αιτήσεις. Εντός των ημερών θα ενεργοποιηθεί και ειδική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr για την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Τρεις στους δέκα νόμιμους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Οι δικαιούχοι είναι 1.459.834 νοικοκυριά ( 3.472.734 άτομα) ενώ το ανώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 27.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2017 μέσω του Taxisnet, μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμό του κινητού, το e-mail και το ΙBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν άμεσα για να πληρωθούν τα χρήματα, καθώς μόλις γυρίσει ο χρόνος δεν γίνεται καμία πληρωμή κοινωνικού μερίσματος.

Η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι φορολογητέο και τεκμαρτό εισόδημα είναι αυτά που θα ληφθούν υπόψιν. Η εφαρμογή είναι έτοιμη και θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, πριν το τέλος του μήνα.

Όπως ανέφερε τα πέντε βήματα για την αίτηση είναι τα εξής:

Βήμα 1

Εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxis.

Βήμα 2

Ο ενδιαφερόμενος, μόλις κάνει την εισαγωγή, θα κληθεί να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ.

Βήμα 3

Το σύστημα θα εμφανίσει αυτόματα όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βάλει το κινητό του τηλέφωνο και να συμπληρώσει ένα e-mail.

Βήμα 4

Αφού ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος ελέγξει όλα τα στοιχεία για το εισόδημα και τα ακίνητα περνάει στην επόμενη σελίδα όπου το σύστημα θα του ζητήσει να συμπληρώσει τον ΙΒΑΝ για να πληρωθούν τα χρήματα.

Βήμα 5

Στο τελευταίο βήμα ο δικαιούχος του μερίσματος βλέπει το ποσό που θα πάρει και το σύστημα τον καλεί να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι το μέρισμα. Αν το αποδεχθεί θα δει τα χρήματα στο λογαριασμό του μέσα σε λίγες μέρες.

Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου ο λόγος για τον οποίο μπαίνει το ερώτημα για την αποδοχή είναι για να αποφευχθούν φαινόμενα να το πάρουν άνθρωποι που δεν το θέλουν. Σημειώνεται ότι πέρσι το κοινωνικό μέρισμα πήραν πολλοί βουλευτές.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αντωνοπούλου: Αμεση λύση στο θέμα της ανεργίας των σπουδαστών που είναι σε σχολές επιμόρφωσης
Προηγούμενο άρθρο
Taxisnet: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Μενού