Χιλιάδες προσλήψεις στα ΑΕΙ εκτός ΑΣΕΠ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 120

upourgos paideiasΠροσλήψεις εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια από το «παράθυρο» και με αδιαφανείς διαδικασίες, προσκόμιση πλαστών πτυχίων αλλά και εργαζομένους που απασχολούνται σε «άσχετες» θέσεις με τις ειδικότητές τους καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας.
Μία ημέρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών των ΑΕΙ προκειμένου να στείλουν στοιχεία στο ΑΣΕΠ για τα προσόντα των υπαλλήλων, ώστε να καταρτιστούν οι λίστες με τη διαθεσιμότητα 1.349 εργαζομένων (ανταποκρίθηκαν 4 από τα 8 ΑΕΙ που εμπλέκονται με τη διαθεσιμότητα), το υπουργείο Παιδείας περνά στην αντεπίθεση.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια και να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος για χιλιάδες φοιτητές, το υπουργείο Παιδείας φέρνει ρύθμιση με την οποία θα πρέπει οι ίδιοι διοικητικοί υπάλληλοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία με τα προσόντα τους σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα. Σε διαφορετική περίπτωση, διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, οι υπάλληλοι θα τεθούν σε αργία.

«Πηγές» από το υπουργείο κατήγγειλαν χθες ότι «μία μικρή μειοψηφία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το παράθυρο εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους-φαντάσματα». Μιλούν δε ευθέως για «ισχνές μειοψηφίες που θέλουν να παραμένουν τα πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για εκατοντάδες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς ΑΣΕΠ και με πτυχία-μαϊμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια από τις 3.500 προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων που έγιναν στα πανεπιστήμια της χώρας, μόλις οι 249 από αυτές (ποσοστό 7%) πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.

Την ίδια στιγμή, μερίδα υπαλλήλων εργάζεται σε θέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ειδικότητες που αναγράφουν τα πτυχία τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν απορροφηθεί στα ιδρύματα χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιμόρφωση εργοδοτών σε καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας
Προηγούμενο άρθρο
Το Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος θα ενισχύσει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Μενού