Μετά από εξετάσεις, οι μετατάξεις Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 140

dimotiki_astynomia-Μετά από εξετάσεις θα γίνουν οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών σε διαθεσιμότητα στην Ελληνική Αστυνομία αφού όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μεταταχθούν στην Αστυνομία θα περάσουν από ψυχοσωματικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μεταταχθούν στην Αστυνομία θα περάσουν από ψυχομετρικά εξετάσεις, εκτός από τα κριτήρια για την μοριοδότηση τα οποία ισχύουν για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Στην Αστυνομία θα μεταταχθούν περίπου 1700 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από τους συνολικά 3000.
Εκτός από την Αστυνομία ,δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταταχθούν και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Συγκεκριμένα περίπου 700 δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταταχθούν σε κενές οργανικές θέσεις στις φυλακές αλλά δεν θα περάσουν από εξετάσεις σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όσοι δεν περάσουν από τις ψυχομετρικές εξετάσεις ή δεν καλύπτουν συγκεκριμένα κριτήρια, θα μετακινηθούν στις υπηρεσίες Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών ή σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Μενού