Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2014

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 134

diagwnismosΗ διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2014 ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Το βραβείο απευθύνεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών.

Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 20η Ιανουαρίου 2014.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών.

Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

Ο Πρόεδρος Schulz δήλωσε: «Λάβετε μέρος στο Βραβείο Καρλομάγνος . Διαμορφώστε και εσείς την Ευρώπη του αύριο και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Οι ιδέες σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά!»

Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν (τα οποία επιλέγονται μεταξύ των 28 νικητών που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των εθνικών επιτροπών στα κράτη μέλη) θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των €5.000, €3.000, και €2.000, αντίστοιχα.

Εκπρόσωποι των νικητών θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο το φθινόπωρο.

Οι εκπρόσωποι των εθνικών έργων ή προγραμμάτων που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν όχι μόνο στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου το Μάιο του 2014, αλλά δύο ημέρες αργότερα θα παραστούν επίσης στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας, σε ένα τετραήμερο ταξίδι.

Χρονοδιάγραμμα

  • Έναρξη διαγωνισμού και υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο: 24 Οκτωβρίου 2013
  • Λήξη προθεσμίας: 20 Ιανουαρίου 2014
  • Επιλογή των 28 σχεδίων από εθνικές εξεταστικές επιτροπές : 3 Μαρτίου 2014
  • Επιλογή των τριών βραβευμένων σχεδίων από την ευρωπαϊκή εξεταστική επιτροπή: 10 Απριλίου 2014
  • Τελετή απονομής στο Άαχεν: 27 Μαΐου 2014

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οντισιόν για νέους ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικό ρόλο
Προηγούμενο άρθρο
Ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού ανακοινώνει 2 θέσεις εργασίας
Μενού