Υπουργείο Παιδείας : «Μπόνους» σε 15.000 υποψηφίους για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 88

υπουργειο παιδειαςMια σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε καλύτερα τμήματα των ΑΕΙ δίνει το υπουργείο Παιδείας σε περίπου 15.000 αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων μόνο με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.

Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας – 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα, καταθέτοντας μόνο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Κατά τα λοιπά, σήμερα, οι υποψήφιοι μπορούν να διαβάσουν στο «Εθνος – Παιδεία» ρεπορτάζ για τους παράγοντες που θα καθορίσουν την κίνηση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς σιγά σιγά πλησιάζει ο χρόνος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014 και ήδη το υπουργείο Παιδείας προχωρά τις σχετικές προετοιμασίες.

Αυτές τις μέρες θα γίνει και η επιλογή των εκπαιδευτικών που θα κληθούν κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις να απαρτίσουν την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων.

Πηγή: Εθνος.gr

Μενού