12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών στην Αθήνα– EUSO 2014.

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 325

EUSO-2014Στην Αθήνα την περίοδο 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου θα διεξαχθεί η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2014.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), δηλαδή οι εκπαιδευτικοί των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών που επιμορφώνουν τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης στην προσπάθεια τους για την ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, στα εργαστήρια της οποίας θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός και το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO) είναι ένας διαγωνισμός για μαθητές ηλικίας το πολύ 17 χρονών, από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα μέλη κάθε ομάδας συνεργάζονται και αξιοποιούν τις δεξιότητες που διαθέτουν για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων μέσω πειραματικών μετρήσεων στη Φυσική, τη Χημεία και την Βιολογία.
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών έχει τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις Ολυμπιάδες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
Είναι ένας διαγωνισμός ,
Εργαστηριακός: τα θέματα είναι εργαστηριακές ασκήσεις,
Διεπιστημονικός: αξιοποιούνται οι γνώσεις στα τρία βασικά αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών και
Ομαδοσυνεργατικός: συμμετέχουν σ’ αυτόν τριμελείς ομάδες μαθητών.
Στους σκοπούς του διαγωνισμού περιλαμβάνονται η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και η ανάδειξή του ως βασικό εργαλείο της επιστημονικής μεθόδου, η προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων, η ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών και η συμβολή στη δημιουργία της κοινής ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.
Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δυο τριμελείς μαθητικές ομάδες η κάθε μία.
Αυτό συνεπάγεται ότι θα φιλοξενηθούν για μια βδομάδα 150 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί της τριτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή ένα σύνολο 250 ατόμων, τα έξοδα φιλοξενίας των οποίων έχουμε αναλάβει ως διοργανώτρια χώρα.Η τελετή έναρξης θα γίνει τη Δευτέρα 31/3 στις 10.00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και η τελετή λήξης το Σάββατο 5/4 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΜΠ στο κτίριο Αβέρωφ.
Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εγκρίθηκαν οι 500 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε μουσεία
Προηγούμενο άρθρο
98 Θέσεις Εργασίας σε Μονάδες Εντατική Θεραπείας και Νοσηλείας Νεογνών
Μενού