Το ΥΠΑΙΘ ξεκινά συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 11

αρχείο λήψης (2)Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεκινά συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της θεατρικής παιδείας στη χώρα μας, μέσω των Προγραμμάτων που προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλες τις δομές της Διά Βίου Μάθησης.Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να σταθεί το Εθνικό Θέατρο αρωγός στην επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναβαθμίζονται συνεχώς οι προσφερόμενες ειδικότητες από τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και να εμπλουτιστούν τα εθνικά προγράμματα που προσφέρονται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης με νέα αντικείμενα από τον χώρο της Τέχνης, αρχής γενομένης από το θέατρο.
Επιπρόσθετα, διευκολύνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των  παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, από εκπαιδευόμενους των δομών της Διά Βίου Μάθησης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συνεργάζεται πλέον με  στελέχη του Εθνικού Θεάτρου για :

Α. Την τεχνική υποστήριξη για την κατάρτιση προγραμμάτων για τις παρακάτω ειδικότητες στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της χώρας:

1. Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου (ΔΙΕΚ)
2. Μηχανικός Σκηνής- Φροντιστής (ΔΙΕΚ)
3. Τεχνικός Θεατρικού Μακιγιάζ & Θεατρικών Κομμώσεων (ΔΙΕΚ)
4. Κατασκευαστής Θεατρικού Ενδύματος (ειδίκευση στον τομέα της Κοπτικής-Ραπτικής)

Β. Την ένταξη της θεματικής ενότητας ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ  ως προσφερόμενο εθνικό πρόγραμμα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στους περισσότερους Δήμους της χώρας.

Γ. Την παροχή  μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των  8 (οκτώ) ευρώ στους καταρτιζόμενους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) , στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)  και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της ΓΓΔΒΜ για  όλες τις παραστάσεις παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε όλη την Επικράτεια.

Τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Θέατρο επικύρωσαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, με σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανοιχτή συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Σχολές Θεατρικών Σπουδών και Καλών Τεχνών ενώ ξεκινά ανάλογη συνεργασία και με τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας -το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος- για αντίστοιχα θέματα, που αφορούν σε ένα άνοιγμα του χώρου της εκπαίδευσης στον πολιτισμό μέσα από τις δομές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης της Διά Βίου Μάθησης.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Λήγει η προθεσμία για τους επενδυτές του προγράμματος “Ενίσχυση Μ.Μ.Ε”
Προηγούμενο άρθρο
Έναρξη Γ Κύκλου προγραμμάτων Μαθητείας
Μενού