Θερινά Σχολεία από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος- Διαβάστε αναλυτικά

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 15

αρχείο λήψης (9)Η πρόοδος και η καινοτομία στον τομέα της Τεχνολογίας συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της αρχαίας κοινωνίας. Οι πολύπλευροι τομείς της αρχαίας Τεχνολογίας απασχολούν Αρχαιολόγους, Ιστορικούς και πλήθος άλλων επιστημόνων. Το Θερινό Σχολείο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με αντικείμενο την Αρχαία Τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα μελέτης ποικίλων τεχνολογικών επιτευγμάτων των αρχαίων πολιτισμών –κυρίως της αρχαίας Ελλάδας – προβάλλοντας το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο στο οποίο είχαν φτάσει οι αρχαίοι πολιτισμοί.

Το Θερινό Σχολείο, το οποίο διεξάγεται εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε έλληνες και ξένους προπτυχιακούς φοιτητές, αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Μουσειολογίας, Συντήρησης, Τουριστικής αξιοποίησης, Πολιτικών Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Μηχανολογίας και άλλων Θετικών Επιστημών. Δεκτές μπορούν να γίνουν και αιτήσεις εργαζομένων σε διάφορους φορείς με ενδιαφέρον για την Αρχαιολογία και την Αρχαία Τεχνολογία.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων είναι 650 €. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει επιπλέον να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, έχοντας επιλογές που ξεκινούν ακόμη και από 100 €. Η επιπλέον χρέωση για 3η εβδομάδα πρακτικής άσκησης είναι επιπλέον 100 €.

Θερινό Σχολείο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος:
Αρχαία Τεχνολογία και Τεχνικές
30 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2014

Για εκπτώσεις και τρόπους πληρωμής επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα: http://www.ihu.edu.gr/index.php/ihu-summer-school-in-ancient-technology-and-crafts-2014.html

Όλοι οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν με e-mail, μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κ. Καραΐσκου στοk.karaiskou@ihu.edu.gr, ή τηλεφωνείστε στο 0030-2310 807529

Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Μακεδονία από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος– Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Διεθνές Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Μακεδονία (Summer School on Ancient Macedonia), που διοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014.

Το Θερινό Σχολείο, το πρώτο που γίνεται με το θέμα αυτό, στοχεύει να αναδείξει σημαντικές πτυχές της ιστορικής πορείας των Μακεδόνων από την αρχαϊκή μέχρι το τέλος της ελληνιστικής εποχής, με ένα σύνολο είκοσι μαθημάτων-διαλέξεων, που θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, με βασικούς άξονες την μελέτη των πηγών, την αρχαιολογική έρευνα, αλλά και την ιδιαίτερης σημασίας μελέτη της μακεδονικής διαλέκτου.

Απευθύνεται σε έναν ευρύ κύκλο, φοιτητών (προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών), πτυχιούχων, ερευνητών ή εργαζομένων, με ενδιαφέρον στην αρχαιολογία, την αρχαία ιστορία, τη φιλολογία/γλωσσολογία και γενικά τις ανθρωπιστικές επιστήμες, με έμφαση στη Μακεδονία. Θα διδάξουν εξέχοντες ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ειδικευθεί στη μελέτη της αρχαίας Μακεδονίας ή στην αρχαιολογική έρευνα στον χώρο αυτό.

Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να συνεχίσουν με μία τρίτη εβδομάδα (14-18 Ιουλίου) άσκησης σε αρχαιολογικό χώρο της Μακεδονίας, ενώ θα λάβουν πέντε πιστωτικές μονάδες (ECTS) εφόσον παραδώσουν γραπτή εργασία μετά το τέλος των μαθημάτων. Το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει και ως προάγγελος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Ιστορία και της Αρχαιολογία της Αρχαίας Μακεδονίας (MA in the History and Archaeology of Ancient Macedonia), που ετοιμάζεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Πληροφορίες και εγγραφές:
τηλ. 2310807529
e-mail: k.karaiskou@ihu.edu.gr
http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/402-1st-summer-school-on-ancient-macedonia-30-6-11-7-2014.html

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης»
Προηγούμενο άρθρο
32 θέσεις στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης
Μενού