Ημερίδα κατά του Διαβήτη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 21

αρχείο λήψης (6)Σε συστράτευση όλων των σχετικών επιστημονικών εταιριών και σωματείων ασθενών, καλεί η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, μαζί με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη, προκειμένου να υπάρξει κοινή διαχείριση του Διαβήτη σε εθνικό επίπεδο. 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του διαβήτη και των συνεπειών του, πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί, νομικοί, μέλη συλλόγων ασθενών.

Οι απόψεις και οι σκέψεις τους θα συζητηθούν στις 11 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ημερίδα με θέμα «Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη».

Στόχος είναι η διαχείριση του Διαβήτη να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα. Σκοπός του «Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη» είναι η ανάπτυξη του Οδικού Χάρτη, που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε ορθά τη νόσο λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις της αλλά και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης χωρίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • 1. Πολιτικές υγείας για τον Διαβήτη – Στρατηγική πρόληψης & Έγκαιρη διάγνωση.
  • 2. Διαχείριση του Διαβήτη – Εκπαίδευση (ιατρών, ασθενών & κοινωνίας) – Αυτοδιαχείριση.
  • 3. Ευαισθητοποίηση κοινού – Νομοθεσία – Ανθρώπινα δικαιώματα – Διακρίσεις στην εργασία & στο σχολείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υποστηρίζεται από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Όλες οι πληροφορίες στον ιστότοπο του greekdiabetesforum.gr

Πηγή: epoli.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οικογενειακά Επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματα από το χαράτσι, αν έχει γίνει λάθος
Μενού