Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 19

i-diethnis-imera-mouseion-sto-mouseio-akropolisΓια να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης έκοψε αναμνηστικά μετάλλια σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον λαγό της Ακρόπολης.

Οι αρχαίοι ήξεραν πολλά για τους λαγούς: ότι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα προτιμώντας το ανηφορικό τοπίο, ότι επιλέγουν υψώματα για να έχουν εποπτεία του κινδύνου, ότι χρησιμοποιούν τα μεγάλα τους αυτιά ως τιμόνι στο τρέξιμο, αλλά και ότι είναι παιχνιδιάρικα ζώα με έντονη ερωτική διάθεση. Το αναμνηστικό μετάλλιο διατίθεται στα πωλητήρια του Μουσείου.

Την ημέρα αυτή, Κυριακή 18 Μαΐου, το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και  «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται». Το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο λόγω των δημοτικών εκλογών, από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

«Ο λαγός της Ακρόπολης»

Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου αι. π.Χ. ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός που, μετά από ένα θεαματικό άλμα για να αποφύγει τους διώκτες του, προσγειώνεται στα μπροστινά του πόδια. Οι επισκέπτες θα ακούσουν από τους αρχαιολόγους – φροντιστές του Μουσείου ελκυστικές ιστορίες για τον λαγό αλλά και για τα άλλα ζώα που τα χάλκινα ομοιώματά τους βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου.

«Ο Μοσχοφόρος»

Ο Μοσχοφόρος, ένα από τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαϊκής Ακρόπολης, απέκτησε πρόσφατα νέα μορφή. Τα ογκώδη στηρίγματα των ποδιών του αντικαταστάθηκαν με ανάλαφρα μεταλλικά που βελτιώνουν σημαντικά την αισθητική έκθεσης του γλυπτού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους συντηρητές του Μουσείου κρυφές πτυχές πίσω από αυτή την διαδικασία επανέκθεσης.

Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων

«Ο λαγός της Ακρόπολης»: στις 10 π.μ. στα αγγλικά, στις 10:30 π.μ. στα γαλλικά και στις 12 το μεσημέρι στα ελληνικά.
«Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται»: στις 11 π.μ. στα ελληνικά και στις 11:30 π.μ. στα αγγλικά.
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η λίστα με τις τιμές ακινήτων που γύρισαν στη δεκαετία του ’80
Προηγούμενο άρθρο
21 σημεία πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης
Μενού