ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ECDL

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 23

αρχείο λήψηςΚαταργείται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών πληροφορικής (ECDL). Μετά το σάλο που προκάλεσε η ΚΥΑ 4204 (ΦΕΚ 1263/Β/16-5-2014) του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων κου Αρβανιτόπουλου  και σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, υπεγράφη η κατάργησή της από τον νυν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο  Λοβέρδο.

Τη σχετική ΚΥΑ,  που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής , έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά κάποιοι φορείς πιστοποίησης και ήδη μεγάλος αριθμός κατόχων πιστοποιητικών έχει προχωρήσει σε διαδικασία ανανέωσης καταβάλλοντας ποσά από 75€ έως 150€, σύμφωνα με τις σχετικές διαφημίσεις στο google και άλλα μέσα των συνεργαζόμενων εξεταστικών κέντρων των φορέων αυτών.

Οι 8 από τους 10 φορείς πιστοποίησης δεν είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία, καταγγέλλοντας  στα συναρμόδια υπουργεία «ως άδικη και καταχρηστική»  την τριετή ισχύ των πιστοποιητικών πληροφορικής,  μέσω του συλλογικού οργάνου ΣΥΝΕΦΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Φορέων Πιστοποίησης).

Αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του υπουργού κου Λοβέρδου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει  η ανησυχία των κατόχων πιστοποιητικών πληροφορικής για την ισχύ τους και να παύσει η καταβολή χρημάτων για την ανανέωση αυτών.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διαγωνισμός για μεταφραστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Τρικκαίων
Μενού