Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας στον Ορίζοντα 2020

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 122

epixeirimatikotita_2Συνάντηση Εργασίας για το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC) στον Ορίζοντα 2020, το νέο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα & Καινοτομία, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου (10:15-15:30), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (European Research Council Executive Agency – ERCEA) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ERC στo πλαίσιo του Ορίζοντα 2020 καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις του 2015. H L. Pontiggia (ERCEA) θα παρουσιάσει την δράση “ERC Proof of Concept”. Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας θα παρουσιάσει τις εθνικές δράσεις υποστήριξης “Αριστείας” σε νέους & εμπείρους ερευνητές. Αξιολογητές και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το πρόγραμμα του ΕRC, με προϋπολογισμό περίπου 13 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζει την “έρευνα αιχμής” αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας. Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή. Επιπλεόν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα: http://www.ekt.gr/events/live/.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της εκδήλωσης ή να επικοινωνήσουν με την Christina Pascual, τηλ: 210 7273920, email: cpascual@ekt.gr.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης – μετατροπής αμπελώνων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας εστιατόριο Vezene στην Αθήνα
Μενού