Επαγγελματική εξειδίκευση στην Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 308

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μαθησιακές δυσκολίες και κυρίως στην ενημέρωση και επιμόρφωση πάνω στο θέμα αυτό. Πρόκειται για ένα θέμα διαχρονικό που άργησε όμως να κάνει την εμφάνιση του λόγω της κοινωνικής χροιάς που το περιβάλλει. Υπεράριθμα δημοσιεύματα, θεματικά αφιερώματα με συμβουλές από ειδικούς και «έξυπνες» ασκήσεις εμφανίζονται στο διαδίκτυο με μια απλή αναζήτηση.

Πέρα όμως από τα ωφέλιμα αποτελέσματα αυτής της υπερέκθεσης, εμφανίζεται και μια σειρά από μύθους γύρω από τις μαθησιακές δυσκολίες, κυρίως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης. Η αποσαφήνιση ορισμένων σημείων κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι μύθοι αυτοί αφενός μεν, εμποδίζουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών, αφετέρου δε, συχνά προκαλούν αρκετό προσωπικό πόνο στα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.) σου δίνουν την  ευκαιρία να εξειδικευτείς στην Ανίχνευση των Μαθησιακών Δυσκολιών. Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, με ή χωρίς σχετική εμπειρία στο αντικείμενο και σε όσους επιδιώκουν να ενημερωθούν σωστά, είτε επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της εκπαίδευσης είτε όχι.

Το νέο τμήμα διαπραγματεύεται θεματικές όπως:

  • Εννοιολογικές διασαφηνίσεις
  • Χαρακτηριστικά των μαθητών με Μαθησιακές δυσκολίες
  • Μαθησιακές δυσκολίες και Γνωστικά ελλείμματα
  • Αιτιολογία των Μαθησιακών Δυσκολιών
  • Δυσκολίες στα Μαθηματικά
  • Βασικές αρχές κατά την Ανίχνευση και Αξιολόγηση των Μαθησιακών δυσκολιών
  • Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών
  • Μαθησιακές δυσκολίες και Σύγχρονες Γνωστικές Προσεγγίσεις
  • Θέματα παρέμβασης και υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
  • Η γνωστική τροποποίηση της συμπεριφοράς ως μέθοδος στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διδασκαλίας των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Η παρακολούθηση πραγματοποιείται μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης ενώ, μετά την ολοκλήρωση της, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν υποχρεωτικά μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης για τη λήψη του πιστοποιητικού «Vellum Educator Certified in Learning Difficulties Screening».

Διάρκεια Παρακολούθησης: 200 ώρες ΔΩΡΕΑΝ

Φορέας κατάρτισης: ΕΛΚΕΔΙΜ ΚΔΒΜ2, ΚΩΔ. ΕΟΠΠΕΠ: 2000453

Εισηγήτρια: Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ψυχολόγος εξειδικευμένη στην σχολική ψυχολογία.

Πιστοποίηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Κόστος πιστοποίησης: 190€

Φορέας πιστοποίησης: VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES

Ημερομηνία έναρξης τμήματος: 01/04/2019

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ κι ένας εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 210 7101894

Ιστοσελίδα επιμορφωτικών προγραμμάτων:  freestudies.gr

E-mail επικοινωνίας: elearn.elkedim@gmail.com

Μενού