Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους για κατόχους κάρτας ανεργίας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 312

images (5)Όσοι έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας, θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα Μουσεία δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί και για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συντελείται, υπογραμμίζοντας ότι εστιάζεται:

– Στο νέο διευρυμένο ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου).
– Στην έγκαιρη πρόσληψη και εγκατάσταση του νέου εποχικού προσωπικού, το οποίο θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.
– Στην αναμόρφωση και επέκταση των πωλητηρίων και στην επιλογή και προβολή των καταλλήλων πωλητέων ειδών.
– Στη γενικότερη αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
– Στην περαιτέρω βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών.
– Στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων, αλλά και των ακυρωτικών μηχανημάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργούσαν.
– Στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων, ώστε να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους επισκέπτες και καλές τιμές.
– Στην εφαρμογή ενός νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και με φορείς της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
– Στην επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της προβολής των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων μέσω του διαδικτύου.
– Στην επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
– Στην εφαρμογή μέτρων κοινωνικής πολιτικής που να διευκολύνουν την πρόσβαση στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ο  κ Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για ολόκληρη τη φετινή περίοδο τα σημαντικότερα Μουσεία θα παραμένουν ανοιχτά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τα 33 μεγαλύτερα Μουσεία μας, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων. Και για την περίοδο από 1ης Απριλίου, μέχρι τη 31η Οκτωβρίου».

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόγραμμα επιμόρφωσης «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων V»
Προηγούμενο άρθρο
Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε9 για ενοίκια και ακίνητα
Μενού