Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους για κατόχους κάρτας ανεργίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

images (5)Όσοι έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας, θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα Μουσεία δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί και για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συντελείται, υπογραμμίζοντας ότι εστιάζεται:

– Στο νέο διευρυμένο ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου).
– Στην έγκαιρη πρόσληψη και εγκατάσταση του νέου εποχικού προσωπικού, το οποίο θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.
– Στην αναμόρφωση και επέκταση των πωλητηρίων και στην επιλογή και προβολή των καταλλήλων πωλητέων ειδών.
– Στη γενικότερη αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
– Στην περαιτέρω βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών.
– Στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων, αλλά και των ακυρωτικών μηχανημάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργούσαν.
– Στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων, ώστε να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους επισκέπτες και καλές τιμές.
– Στην εφαρμογή ενός νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και με φορείς της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
– Στην επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της προβολής των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων μέσω του διαδικτύου.
– Στην επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
– Στην εφαρμογή μέτρων κοινωνικής πολιτικής που να διευκολύνουν την πρόσβαση στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ο  κ Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για ολόκληρη τη φετινή περίοδο τα σημαντικότερα Μουσεία θα παραμένουν ανοιχτά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τα 33 μεγαλύτερα Μουσεία μας, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων. Και για την περίοδο από 1ης Απριλίου, μέχρι τη 31η Οκτωβρίου».

Πηγή: diorismos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *