Εκδήλωση στο ΑΠΘ για την Παγκόσμια Ημέρα του DNA

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 290

αρχείο λήψης (4)Το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, διοργανώνει εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας DNA (DNA day). Ως Ημέρα DNA έχει οριστεί παγκοσμίως η 25η Απριλίου, επέτειος για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003).

Μαθητές της Β’ Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και να συμμετάσχουν σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. θα επισκεφθούν μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το ΓΕΛ Πεύκων, το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, το 1ο Λύκειο Χορτιάτη (Ασβεστοχωρίου), το 7o ΓΕΛ Καλαμαριάς, το ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα), το 1ο Πρότυπο πειραματικό ΓΕΛ “Μανόλης Ανδρόνικος”, το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κολέγιο και το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας.

«Δυστυχώς στη χώρα μας, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, η Βιολογία δεν κατέχει τη θέση που της αρμόζει ως επιστήμη που μας παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε» υποστηρίζουν οι διοργανωτές και επισημαίνουν «Η Βιολογία αποτελεί την κυρίαρχη επιστήμη του 21ου αιώνα και είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί και πάρει τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, το περιβάλλον, τις καθημερινές τους συνήθειες, την κοινωνική ηθική και την εργασία τους. Σε όλα τα προηγμένα κράτη έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση».

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν διάθεση προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης από το E-learning του ΕΚΠΑ
Προηγούμενο άρθρο
Έρχονται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Μενού