Φοιτητικός διαγωνισμός για μηχανικούς

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 326

αρχείο λήψηςTo BEST Thessaloniki, μία εκ των 96 τοπικών ομάδων του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Οργανισμού BEST, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με τις τοπικές ομάδες BEST Athens, BEST Patras, BEST Chania, διοργανώνει τον εθνικό φοιτητικό διαγωνισμό μηχανικών EBEC Greece 2014. Ο Διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Το EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός για μηχανικούς πανευρωπαϊκά και αποτελείται από τρεις γύρους». Φέτος στη Θεσσαλονίκη, 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα – ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ, Πάτρα – Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά – Πολυτεχνείο Κρήτης), θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες: Team Design (σχεδίαση – υλοποίηση μηχανικής κατασκευής) και Case Study (αναζήτηση – διατύπωση βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα). Στόχος είναι η πρόκρισή τους στην τελική φάση του Διαγωνισμού (EBEC final) που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

«Ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξασκήσουν τις επιστημονικές και μη δεξιότητές τους και να εξελίξουν τις επικοινωνιακές ικανότητες τους πάνω σε θέματα που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συναδέλφους μηχανικούς από όλη την Ελλάδα, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του EBEC Greece εδώ

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στα καταστήματα παιχνιδιών Μουστάκας
Προηγούμενο άρθρο
32 προσλήψεις στη Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών της ΔΕΗ
Μενού