Συμπληρωματική προκήρυξη για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 293

images (10)Εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.Συμπληρωματικά, ως προς την 6501/1/208-β΄ από 8-3-2014 κανονιστική πράξη (προκήρυξη), που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος

ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ

Εκ νέου τον αριθμό αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, ως ακολούθως:

1. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται σε εκατό (100). Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, δηλαδή δέκα (10) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγούμενου έτους του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1, του άρθρου

1, του ν. 3748/2009, χωρίς νέα εξέταση.

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δίνεται κατ” εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2012. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 60%

β. Ποσοστό 90%, ήτοι ενενήντα (90) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1, του άρθρου 1, του ν. 3748/2009, με εξετάσεις.

Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42, του ν. 1481/1984 (Α΄-152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων, που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της παρ. 2, καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας.

Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., με εξετάσεις και αντίστροφα.

Κατεβάστε την από εδώ την Προκήρυξη

Πηγή : e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στην Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
Προηγούμενο άρθρο
20 θέσεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας
Μενού