Εξ αποστάσεως διαλέξεις για εκπαιδευτικούς πληροφορικής από το ΙΤΥΕ – Διόφαντος

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 313

Internet-Business-01_774102757-300x187Το ΙΤΥΕ-Διόφαντος σε συνεργασία με τους Φορείς λειτουργίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στα πλαίσια της Δράσης Α8: «Πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής υποστήριξης» της πράξης “ΣΤΗΡΙΖΩ”1, προσφέρει μια σειρά εξ’ αποστάσεως διαλέξεων οι οποίες απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20.
Οι εξ’ αποστάσεως διαλέξεις πραγματοποιούνται με σύγχρονη τηλεκπαίδευση και αφορούν σε εκπαιδευτικά αντικείμενα σχετικά με τις τεχνολογικές υποδομές (εργαστήρια, διαδραστικοί πίνακες, κ.λπ.) των σχολικών μονάδων αλλά και με τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Με την συμπλήρωση 10 ωρών τηλεκπαίδευσης παρέχεται πιστοποιητικό συμμετοχής. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1914 εκπαιδευτικοί με συνολικά 2147 ώρες εξ’ αποστάσεως διαλέξεων.

Με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς και της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας χρόνου εκ μέρους των εκπαιδευτικών, το ΙΤΥΕ-Διόφαντος ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται: (α) για τη συνέχιση παροχής των εξ’ αποστάσεως διαλέξεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, και (β) για τη διάθεση νέων εκπαιδευτικών αντικείμενων.

Στον ιστότοπο της δράσης http://training.sch.gr/ ανακοινώθηκαν δύο νέα εκπαιδευτικά αντικείμενα που αφορούν την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (http://eclass.sch.gr) και την Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών & Εφημερίδων (http://schoolpress.sch.gr). Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερα νέα εκπαιδευτικά αντικείμενα όπως: Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Δράσεις, Εγκατάσταση LMS Moodle, Υπηρεσία Τηλεκπαίδευσης (e-learning.sch.gr), Εισαγωγή στη χρήση του ΛΣ Ubuntu, Εγκατάσταση ISA Server, Υπηρεσία Learning Activity Management System (LAMS), και άλλα.

Οι διαλέξεις διεξάγονται μέσω του λογισμικού τηλεδιασκέψεων BigBlueButton για τη χρήση του οποίου δεν χρειάζεται κάποια εγκατάσταση. Ο εξοπλισμός που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για την παρακολούθηση των διαλέξεων είναι μόνο ένας σύγχρονος Η/Υ, σύνδεση δικτύου, εγκατεστημένο σύγχρονο browser (Mozilla Firefox, Google Chrome, κ.λπ.) και ακουστικά αν είναι δυνατόν και με ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που προσφέρονται αλλά και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://training.sch.gr/. Οι φορείς ανακοινώνουν τις ημέρες και ώρες που διεξάγονται οι εξ’ αποστάσεως διαλέξεις και οι εκπαιδευτικοί εγγράφονται και δηλώνουν συμμετοχή για τις διαλέξεις που ενδιαφέρονται μέσω του ιστοτόπου http://training.sch.gr/. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής (μόνιμοι ή αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι ή σε ιδιωτικό σχολείο).

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στα ΑΒ Βασιλόπουλος
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στον Όμιλο Μαρινόπουλο Α.Ε.
Μενού