Ανοίγει το περίπτερο του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψης (9)Το δικό του περίπτερο θα έχει ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης μέσα στο χώρο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της διοργάνωσης με τη Δ.Ε.Θ. – HELEXPO Α.Ε.. 

Η ειδικά διαμορφωμένη τέντα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, η οποία βρίσκεται μπροστά από το Περίπτερο 2 και απέχει λίγα μέτρα από τη Βόρεια Πύλη της Δ.Ε.Θ. στην Εγνατία οδό, θα είναι ανοιχτή σε καθημερινή βάση (Σαβ-Κυρ: 10:00-22:00, καθημερινές: 16:00-22:00) καθ’ όλη τη διάρκεια της 79ης Δ.Ε.Θ..

Στο περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ της 18ης Οκτωβρίου και να ενημερώνονται τόσο για την συγκεκριμένη διοργάνωση, όσο και για τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2015. Επιπλέον, από το συγκεκριμένο σημείο θα «παρελάσουν» σημαντικοί πρεσβευτές του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα νυχτερινού αγώνα δρόμου και θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις – έκπληξη.

Η ευγενική παραχώρηση του περιπτέρου από τη Δ.Ε.Θ. – HELEXPO Α.Ε. στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης γίνεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τον περασμένο Μάιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, βάσει της συνεργασίας με τον διεθνή εκθεσιακό μας φορέα, η παραλαβή του εξοπλισμού των δρομέων πριν από τον αγώνα θα γίνει στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ., το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Εγγραφών (Registration) κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου.

O 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), καθώς βέβαια και στο περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ..

Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με τη δεύτερη κατηγορία να αφορά σε 10 άτομα και άνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1996, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. όσοι έχουν «κλείσει» το 12ο έτος, δηλαδή είναι γεννημένοι μέχρι το 2002.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18:45. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Λεωφόρο Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, με τους δρομείς-αθλητές να τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή τρεις φορές.

Όσον αφορά στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., έχει οριστεί ώρα εκκίνησης στις 21:15, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου.
Η διαδρομή των 5.000μ. θα ακολουθήσει τις οδούς: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, με το χρονικό όριο του τερματισμού να είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:45) και για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. τα ενενήντα λεπτά (λήξη 22:45).

Όπως κάθε χρόνο, τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα καταγράφουν το χρόνο όσων συμμετέχουν. Για αυτό το λόγο όλοι όσοι λάβουν μέρος θα φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που θα παραλαμβάνουν από το κέντρο εγγραφών.

Τέλος, όσον αφορά στο αντίτιμο συμμετοχής, στον Ημιμαραθώνιο (21,1) χιλιόμετρα) καθορίζεται ως εξής:
-ατομικό 20 ευρώ,
-ομαδικό 15 ευρώ,
-φοιτητικό-ανεργίας 15 ευρώ,

ενώ για το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος (5000 μ.) καθορίζεται ως εξής:
-ατομικό 15 ευρώ,
-ομαδικό 10 ευρώ,
-φοιτητικό-ανεργίας 10 ευρώ.

Με τις παραπάνω τιμές παρέχεται το βασικό πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, όπως αυτό περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλήρες πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, με 20 ευρώ επιπλέον.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Πηγή: thestival.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *