Ξεκινάει ο 24ος Κύκλος Μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 246

αρχείο λήψης (2)Αρχαιογνωσία, αστροφυσική, γλώσσα, αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα, φιλοσοφία, ιστορία ευρωπαϊκής μουσικής είναι οι θεματικοί τομείς του 24ου Κύκλου Μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά Βιβλίου. Τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης θα διδάξει για τις δυσκολίες και τα λάθη στη χρήση τής ελληνικής γλώσσας, ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης μαζί με Έλληνες και Ιταλούς αρχαιολόγους -της ιταλικής αρχαιολογικής σχολής – για την ελληνική παρουσία στη Μεγάλη Ελλάδα, η Μαρίνα Λαμπράκη για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης για το αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα.

Ο Κανάρης Τσίγκανος μαζί με τον Σταμάτη Κριμιζή και τον Παναγιώτη Νιάρχο θα προσφέρουν ένα ταξίδι στους ωκεανούς του Σύμπαντος, ο Γρηγόρης Κωσταράς μαζί με τον Νικόλαο Χρόνη και τον Βασίλη Γαϊτάνη θα αναλύσουν τα σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα, ο Σαράντος Καργάκος  θα μιλήσει για τον μακεδονικό ελληνισμό στα χρόνια τού Φιλίππου και του Αλεξάνδρου και ο Κώστας Κακαβελάκης θα παρουσιάσει τα πορτρέτα 8 μεγάλων Ευρωπαίων μουσουργών.

Πληροφορίες
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, 10564, Αθήνα.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις εγγραφές  www.stoabibliou.gr, 210 3253898, 210 3244538

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κινέζικου πανεπιστημίου Yuhuan
Προηγούμενο άρθρο
«Vodafone World of Difference» : Χρηματοδότηση για την πρόσληψη 10 ατόμων σε ΜΚΟ από την Vodafone
Μενού