ΠΜΣ στη Χερσαία και Υποβρύχια Αρχαιολογία Πεδίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 197

studentΌλοι οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων της Κύπρου ή της Ελλάδας θα πρέπει να έχουν βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 6,5, ενώ για τους απόφοιτους άλλων Πανεπιστημίων ισχύει το όριο που αντιστοιχεί στον βαθμό αυτό. Επιπλέον οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια σε έναν από τους ακόλουθους κλάδους: Αρχαιολογία, Ιστορία, Κλασσικές Σπουδές, Ανθρωπολογία, Ιστορία της Τέχνης, Αρχιτεκτονική, Γεωγραφία, Γεωλογία, Φυσική, Χημεία, Μηχανική ή άλλους συναφείς ερευνητικούς τομείς

Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται στον συντονιστή του προγράμματος (Δρ. Στυλιανή Δεμέστιχα demesticha@ucy.ac.cy) και να περιλαμβάνει:

  •    πιστοποιημένο αντίγραφο Πανεπιστημιακού Τίτλου
  •    βιογραφικό σημείωμα
  •    δύο συστατικές επιστολές
  •    σύντομο υπόμνημα των ερευνητικών ενδιαφερόντων του υποψηφίου, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο να μην υπερβαίνει τις 650 λέξεις
  •    συμπληρωμένο έντυπο εισδοχής

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα καλούνται σε προσωπική συνέντευξη στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ή μέσω τηλεδιάσκεψης, εάν δεν βρίσκονται στην Κύπρο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το χειμερινό εξάμηνο είναι η 30η Μαρτίου ενώ για το εαρινό εξάμηνο η 31η Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές στους οποίους έχει προσφερθεί θέση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Χερσαία και Υποβρύχια Αρχαιολογία Πεδίου” θα πρέπει (α) να αποστείλουν επιστολή στο τμήμα ότι αποδέχονται τη θέση που τους έχει προσφερθεί και (β) να συμπληρώσουν το έντυπο εισδοχής φοιτητή και να το αποστείλουν στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν από τις καθορισμένες ημερομηνίες εγγραφής στα μαθήματα.

Το έντυπο εισδοχής θα πρέπει να παραδοθεί ή να αποσταλεί στην ακόλουθη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών

Κτίριο Συμβούλιο – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»

Πανεπιστημιούπολη

T.Θ. 20537

Τ.K. 1678 Λευκωσία

Το έντυπο εισδοχής φοιτητή πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  •    Αντίγραφο της επιστολής προσφοράς θέσης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.
  •    Αντίγραφο της πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  •    Πιστοποιημένα αντίγραφα άλλων πτυχίων ή βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των σπουδών και αποφοίτησης μέχρι το τέλος της εβδομάδας, που προηγείται της εβδομάδας των εγγραφών.
  •    Απόδειξη πληρωμής της προκαταβολής των διδάκτρων ύψους ευρώ 400. (Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση αποχώρησης του φοιτητή από το πρόγραμμα σπουδών).

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
11 προσλήψεις ωροµισθίων μουσικών στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών
Προηγούμενο άρθρο
Ενίσχυση της χρηματοδότησης για ανάπτυξη και απασχόληση προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μενού