Aγώνες Επιχειρηματολογίας στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 371

therina sxoleiaΗ Γερμανική Σχολή Αθηνών, το ΓΕΛ Πολύτροπη Αρμονία, το 1o ΓΕΛ Παπάγου και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc προσκαλούν ενδιαφερόμενους στους Φιλικούς Aγώνες Eπιχειρηματολογίας – Aντιλογίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου (Προκριματικοί αγώνες: 08.00 -18.00) και 1 Μαρτίου 2015 (Προημιτελικοί και Τελικοί αγώνες: 08.00 – 15.00) στους χώρους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ομάδες μαθητών 20 Λυκείων (14 δημοσίων και 6 ιδιωτικών) από όλη την Ελλάδα θα διαγωνιστούν επιχειρηματολογώντας υπέρ ή κατά ενός επίκαιρου, κοινωνικού ή φιλοσοφικού θέματος.

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας αποσκοπούν στο να καλλιεργήσουν την ευγλωττία και την κριτική σκέψη των μαθητών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Οι κανόνες αυτοί τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους όχι μόνο στη λογική σύνταξη επιχειρημάτων και την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους, αλλά και στο να ασκούν κριτική στις θέσεις των αντιπάλων τους με σεβασμό και κοσμιότητα.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι ο θεσμός να συμβάλλει στην όξυνση των διανοητικών ικανοτήτων των μαθητών, στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους αλλά και στην απόκτηση ευχέρειας και ετοιμότητας στον προφορικό λόγο, ιδιαίτερα ενώπιον ακροατηρίου.

Κάθε αγώνας θα διεξαχθεί με την παρουσία ακροατηρίου, ενώ η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, από Σχολικούς Συμβούλους και καθηγητές σχολείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών www.dsathen.gr.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σοχής Αθηνών – πρώην Ζηρίδη – στο Μαρούσι (πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue), τηλ.: 2106199261-5. .

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
761 Θέσεις Εργασίας στην Φλώρινα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων στην Αθήνα
Μενού