Τέσσερα προγράμματα αγωγής υγείας για όλους τους μαθητές της χώρας

Κοινοποιήστε το άρθρο

1419677480-07557f5e2254ba77abf8b17fc0a97da9-586x330_0Προγράμματα αγωγής υγείας που είναι διαθέσιμα και ελεύθερα για κάθε ενδιαφερόμενο έχουν δημιουργηθεί για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πανελλήνιο επίπεδο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας, από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για τα προγράμματα “δεν καπνίζω, γυμνάζομαι”, το “Όχι στο αλκοόλ, ναι στα σπορ”, “προσέχω τη διατροφή μου και γυμνάζομαι”, “το ντόπινγκ καταστρέφει την υγεία και τα σπορ”.

Τα προγράμματα αυτά όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Γιάννης Θεοδωράκης, ετοιμάσθηκαν για μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και μπορούν να υλοποιηθούν από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για την οργάνωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Τα προγράμματα λειτουργούν διαδικτυακά, και οι εκπαιδευτικοί μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν το υλικό για την οργάνωσή τους στο σχολείο τους. Για κάθε πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί έχουν στη διάθεσή τους ενημερωτικό υλικό, οδηγίες εφαρμογής, σχετική βιβλιογραφία, και έτοιμο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε θεματική ενότητα, με πληροφορίες, παρουσιάσεις σε power point, ασκήσεις, ιδέες για βιωματικές δραστηριότητες, παιγνίδια, κατάλληλες εκπαιδευτικές στρατηγικές και τεχνικές, θέματα για εργασίες πρότζεκτ, σχετικές ιστοσελίδες κλπ. ‘Αμεση διαδικτυακή πρόσβαση στο υλικό έχουν και οι μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί, καταλήγει ο ίδιος, έχουν επίσης στη διάθεσή τους υλικό για την επιστημονική τεκμηρίωση του προγράμματος, σχετικά άρθρα και βιβλιογραφία.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *