Πρακτική άσκηση για 6 μήνες στο ΝΑΤΟ (αιτήσεις)

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 299

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την εκπαίδευση ικανών στελεχών με διεθνή εμπειρία, καθώς και την ενίσχυσή του με τις τελευταίες θεωρητικές και τεχνολογικές εξελίξεις τις οποίες «φέρουν» οι ασκούμενοι.

Το πρόγραμμα αφορά, μεταξύ άλλων, πτυχιούχους στις πολιτικές επιστήμες, στις διεθνείς σχέσεις, στις αμυντικές σπουδές, καθώς επίσης και στα οικονομικά, στο ανθρώπινο δυναμικό, στο ΙΤ, στη γραφιστική, στη μετάφραση, στην αεροναυπηγική και στη δημοσιογραφία. Επιπλέον, θα εκτιμηθεί η γνώση της ρωσικής, ουκρανικής ή αραβικής γλώσσας και η ικανότητα διενέργειας ανεξάρτητων ερευνών και ανάλυσης.

Τα κριτήρια
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 21 ετών και άνω, να έχουν την εθνικότητα κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, και να έχουν αποκτήσει το πτυχίο σπουδών τους το τελευταίο έτος από την υποβολή αίτησης συμμετοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση ορίζεται και η άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.

Αναφορικά με τους τομείς που θα ασκηθούν οι επιτυχόντες είναι οι εξής: Πολιτικές και σχεδιασμός άμυνας, Αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας, Διεύθυνση διαχείρισης, Ανθρώπινοι πόροι, Οικονομικός έλεγχος, Γραφείο νομικού συμβούλου, Γραμματεία συμβουλίου ΝΑΤΟ, Διεύθυνση εργασιών, Πολιτικές υποθέσεις και πολιτική ασφαλείας, καθώς και Επικοινωνία και πληροφορίες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους κάθε άνοιξη για τα δύο -εξάμηνης διάρκειας- προγράμματα που διεξάγει ετησίως με έναρξη τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο.

Η προθεσμία για αιτήσεις ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου. Βιογραφικά: http://www.nato.int/cps/en/natolive/72041.htm

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού